Zvukový záznam ze schůze zastupitelstva 27. 1. 2016

 

Časová mapa schůze:

00:00 1. Zahájení a schválení programu
0:42:38 2. Volba návrhové komise a ověřovatelů.
0:43:05 3. Projednání a schválení Změny rozpočtu č. 1/2016
0:55:26 4. Projednání a schválení Smlouvy o poskytnutí dotace na provoz a činnost v roce 2016 – ARTTIME, o.s.
0:58:15 5. Projednání a schválení Smlouvy o poskytnutí dotace na provoz a činnost v roce 2016 –
AFK, o.s.
0:58:49 6. Projednání a schválení odpisu pohledávek za rok 2013
0:59:56 7. Projednání a schválení Smlouvy o zřízení věcného břemene – služebnosti č. IV-12-6013712/002 v Chaloupkách, kNN, č.p. 34-43
1:00:33 8. Rozprava, různé
1:30:28 9. Usnesení
1:33:04 10. Závěr

6 komentářů u „Zvukový záznam ze schůze zastupitelstva 27. 1. 2016

  1. K. Cikarova

    To je taková ubohost, co tam dněšní zastupitelstvo s tím arogantním starostou a místostarostou předvádí. Je mi až smutno, kam to tihle lidé dotáhli!!! Zláté minulé zastupitelstvo. Tady se furt jen na něco kejvá, ale žádná pořádná práce není vidět a můj názor je okamžitě odvolat starostu a podat trestní oznámení na zastupitele. Protože 4 miliony zaplatit ze svého měsíc před dokončením stavby, jak jsem měla možnost se dočíst, mimochodem obec v této věci mlčí, je něco, co opravdu smrdí dámy a pánové. Doufám, že se někdo najde, třeba i z řad zastupitelů, a bude to řešit s případnými orgány, už ne jen na úrovni obecní.

    1. Václav Bauer

      Vážená paní Cikarová,

      jsem velmi potěšen, že se zajímáte o dění v naší obci, přestože neexistujete. Příjmení Cikarová se totiž v ČR ani jednou nevyskytuje. Možná jste zapomněla na diakritiku a nad C chybí háček. V tom případě žijete buď v Praze, Brandýse nad Labem, nebo v Liberci. Ať je to tak, nebo jinak, rád bych se s Vámi sešel. Jsem ochoten si s Vámi o problematice obce popovídat. A to nejen o problému „Jánská“. Alespoň na vlastní kůži poznáte jak strašně jsem arogantní. Mohu pozvat i neméně arogantního místostarostu.
      Napište prosím, kdy by se Vám schůzka hodila a já i místostarosta, se Vašemu termínu budeme snažit přizpůsobit.
      Termín schůzky si můžete sjednat na této e-mailové adrese:
      starosta.lodenice@seznam.cz

      1. Miloš Svoboda

        Nebýt anonymní je přinejmenším slušnost. Pokud chci něco kritizovat, musím nést svou kůži na trh. I já prosím osobu, která je pod jménem Cikarová, aby vystoupila z anonymity a obhájila si názor z očí do očí. Jinak si musí tato osoba uvědomit, že svým jednáním degraduje snahu seriozně kritizovat nešvary. Uvidíme zda je to výrazný názor, nebo provokace někoho, kdo sleduje jiné zájmy.
        Miloš Svoboda

      2. K. Cikarova

        Pane Bauere,

        nyní jste mě nepřesvědčil, ba naopak utvrdil v mém názoru na Vás. Krásně jste svým komentářem zdůraznil, že pozornost občanů týkající se Vaší práce a chyb, se snažíte zamaskovat dalším útokem a upozorňováním na nedostatky jinde. Viz mé příjmení. Přesně proto jsem zvolila příjmení jiné, Čikarová je ale stále s mým rodem spojená, a to z toho důvodu, že se mi nelíbí veřejné „pranýřování“ lidí, kteří upozorňují na Vaše nedostatky. Ale napovím Vám, bydlím nedaleko GZ a stále jsem Vám ani místostarostovi neprominula povolení nové haly v GZ. Mám ale právo vyjádřit svůj názor stejně jako Vy, ale Vy jste placený z našich daní a Vy jste kandidoval na starostu. Myslím, že zodpovědnost je v tomto směru jasná, kdo jí má. Jste to Vy, ale vzhledem k poslechnutí záznamu minulého zasedání jsem dospěla k názoru, že Vy se jí zříkáte a schováváte se svou nevědomost. Mimochodem, abyste v tom nebyl sám. Můžete nám všem prosím zde napsat, kdo hovoří v 59. minutě o tom, že ti lidé, kteří obci dluží peníze, by se měli zastřelit anebo darovat ledvinu? To je vrchol veškeré arogance!!! Jak se takhle můžou zastupitelé veřejně vyjadřovat o občanech???

        Nedivte se, že jsem reagovala tak jak jsem reagovala. Nerada bych, abyste mě pak rozebírali ve svém zpravodaji jenom proto, že jsme zveřejnila svůj názor někde, kde se aspoň informuje o dění obci objektivně.

        S pozdravem

        K. Čikarová

    2. lodenicz Autor příspěvku

      Dobrý den paní Cikarová,
      Děkujeme za odezvu na LoDění, proto jsme web a časopis založili.
      Řada věcí nám také připadala natolik kontroverzní, že jsme i my zvažovali podání trestního oznámení. Bohužel nám několik právníků tento krok nedoporučilo. Pravomoc obecního zastupitelstva je opravdu velká a chuť příslušných orgánů něco řešit naopak velmi malá. To však neznamená, že se tak v budoucnu nemůže stát. Za nejúčinnější ale považujeme veřejnou kontrolu. Za příklad jsme si vzali několik obcí, kde se tímto způsobem podařilo hospodaření zlepšit, např. za inspirace občanským sdružením „Oživení“.
      Pokud byste měla zájem o širší vysvětlení, rádi Vám své zkušenosti sdělíme.
      Zdraví
      Mořic Hruban

  2. Miloš Svoboda

    Děkuji paní Čikarové za odvahu nebýt anonymní. Z vašeho vysvětlení se dá téměř jistě dovodit, že pan Starosta tušil o koho jde. Přesto navodil stav, kdy se zdálo, že se jedná o neexistující osobu. Pane Starosto proberte se.
    Miloš Svoboda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..